Eladó lovak

Vásárolt lónak is nézd meg a fogát!

eladó | ló, póni | állat, növény 2012.11.15 18:39

Ha eladó lovat keresel, az egyik legjobb lehetőség a tájékozódásra az ingyeneshirdetes.net, ahol nemcsak összegyűjtöttük neked a lehetőségeket, de ezzel a kis írással még tanácsot is kaphatsz tőlünk.

Eladó lovakA lótartás egyre népszerűbb dolog hazánkban, és mivel kiváló istállók vannak vidéken is, ezért sokan döntenek úgy, hogy lovat vásárolnak maguknak. Gyakori, hogy a szülők egy ilyen ajándékkal kedveskednek gyermeküknek, vagy pont ellenkezőleg, valaki magának veszi, mert szeretne saját pacin lovagolni hétvégente, amikor egy kis szabadideje van.

A régi elképzeléssel ellentétben ha lovat tartunk és lovagolunk az ma már nem jelenti azt, hogy sznobok lennénk, sőt, nem is kellenek milliók hozzá. Nem árt eszünkbe vésni persze, hogy a lótartásnak vannak költségei és hogy ez is egyfajta felelősséggel jár; ha saját birtokon tartjuk, akkor élelmezésről és itatásról, valamint mozgáslehetőségről is gondoskodnunk kell. Ha viszont megbízunk egy istállót, akkor az a fentieket akár át is vállalja helyettünk, és nem egyszer fiatal, tehetséges lovasok is vállalkoznak arra, hogy karbantartják, belovagolják helyettünk a lovat.

Eladó lovakHa lóvásárlásra adjuk a fejünnket, akkor az első dolog, amit tehetünk, hogy felnézünk az ingyeneshirdetes.net lovakkal foglalkozó aloldalára, hiszen itt széles választékból választhatjuk ki a nekünk megfelelő pacit. Az biztos, hogy a gazdag választék miatt már ez sem rövid ideig tart, de a lényeg pontosan az, hogy nagy merítésből választhassunk.

Amikor megtaláltuk az esélyest, esélyeseket, akkor célszerű egy témában jártas szakértőt, ismerőst magunkkal vinni, hogy később ne kelljen bánkódnunk egy esetleges rossz vétel miatt. Nem mindegy az sem, hogy mire szeretnénk használni a lovat: lovagoltatásra (hobbi), fogathajtásra vagy otthoni munkára. Természetesen fontosak a külső tényezők, a lónál érdemes egyenes talajra állítva megnézni a lábállásokat; ügetésnél figyelni kell a járom tisztaságát, hogy nem-e húzza a lábát a ló, és hogy mennyire lép maga alá. Fontos, hogy ellenőrizzük a patákat is, hogy azok nem-e érzékenyek, nincsenek-e szétrohadva, elválva.