Bajban a Barcelona és az Arsenal

sport 2013.02.25 20:11

Ahogy arra számítani lehetett, sok izgalmat hozott a <strong>Bajnokok ligája</strong> nyolcaddöntőjének első köre. Egyenlőre csupán két csapat érezheti magát teljes nyugalomban. A idegenben 3 gólos előnyt szerző Juventus, valamint a Bayern München amely Londonban az Arsenal ellen tudott 3-1-re győzni. Persze nem minden az eredmény, de a két mérkőzésen látottak alapján borítékolható a továbbjutók.

Bajnnokok ligájaSzintén lefutottnak látszik a Milan és a Barcelona párharca, hiszen az olasz együttes két gólos előnyt tudott kiharcolni, azt azonban ne feledjük el, hogy a Barcelona hazai környezetben bármire képes. Éppen ezért a forduló talán legizgalmasabb mérkőzését láthatják a futball rajongói március 12-án.

A másik csúcsmérkőzés a Manchester United – Real Madrid lesz. A blankók otthonában 1-1-es döntetlen született, így mindenképpen Ferguson csapata lehet nyugodtabb a mérkőzés előtt. Az viszont nem elhanyagolható tény, hogy a Real Madridnak idén gyakorlatilag a Bajnokok ligája az egyetlen esély, hogy kupát nyerjen. Éppen ezért a királyi gárda biztos mindent meg fog tenni a továbbjutásért.

A PSG is nyeregben érezheti magát, hiszen a Valencia otthonában 2-1-es győzelmet tudott aratni. A francia bajnoknak azonban a visszavágón nélkülözni kell Zlatan Ibrahimovicot, így nem borítékolható a továbbjutásuk.

Az ukrán Sahtar Donyeck 2-2-es döntetlent tudott elérni a Dortmunddal. A Porto pedig egy lesgóllal törte meg a Malaga veretlenségi sorozatát. Az alaposan megerősített Galatasaray sem érezheti magát biztonságban, hiszen csupán 1-1-re futotta otthon a Schalke ellen. Ráadásul a meccset azóta megóvták, mivel Drogbának nem szabadott volna pályára lépnie.

A nyolcaddöntők visszavágóit március 5-én és 6-án, illetve 12-én és 13-án rendezik.