A családi házukat most építők szűk csoportjába tartozik?

otthon, háztartás, kert | építőanyag 2012.11.20 20:15

Ha új családi házát építi éppen, akkor a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint meglehetősen szűk körű társaságba tartozik. A KSH kimutatása szerint 2012 első kilenc hónapjában Magyarországon 6509 új lakás épült. Ez 20%-kal kevesebb, mint 2011-ben. Mit gondol? 8 vagy inkább 9 ezer új lakás fog épülni hazánkban az idén?

ÉpítőiparElőre nem tudjuk pontosan megbecsülni, hogy hány új lakás használatbavételi engedélyét fogják az idén kiadni. Azt azonban tudjuk, hogy 2011-ben 12655 új lakás épült. Ettől a számtól jócskán el fog maradni az idei adat. A lakásépítések számának visszaesése már évek óta tart.

  • 2009-ben még kismértékben esett vissza, de 2010-ben már jelentős, 35%-os volt a visszaesés. Ez akkor 20823 új lakás építését jelentette.
  • Nehéz belegondolni, hogy két évvel később, 2012-ben várhatóan feleennyi új lakás sem fog épülni.

A gazdaság helyzetét ismerjük, de az adatokból is világosan látszik, hogy sokan nem is gondolhatnak új lakás építésére. Az építkezésbe mégis belekezdők sincsenek azonban könnyű helyzetben, mert a pénzügyi lehetőségeik nekik is korlátozottabbak a néhány évvel korábban tapasztaltnál.

Építkezésekor a pénzügyi lehetőségein belül bizonyára mindenki igyekszik jól megválasztani a kivitelező szakembereket. Sok építtető azonban sajnos nem azt kapja, amit a szakember megígért. Az építőipari cégek is súlyos nehézségekkel küzdenek. A munka megszerzéséért olyan feltételeket is bevállalnak, amiről később derül ki, hogy nem képesek teljesíteni.

  • Ön az építkezés során többé-kevésbé azt kapta, amit ígértek?
  • Vagy előfordult, hogy csalódnia kellett egyik-másik kivitelezőben?

Rockwool kőzetgyapotAz építőanyagok beszerzése sem egyszerű. A mostani nehéz gazdasági helyzetben szinte mindenki a lehető legolcsóbban szeretne építőanyagot vásárolni, de emellett az is nagyon fontos, hogy a vásárlók pontosan azt kapják, amit ígértek nekik. A régóta építőanyag kereskedéssel foglalkozók odafigyelnek erre.

  • Jó minőségű építőanyagokat tartanak raktáron, így fel sem merülhet az, hogy a gyenge minőség miatt gondjaik legyenek.
  • Akik pedig mégis tartanak készleten a gyengébb minőségű építőanyagokból is, azok pontosan tájékoztatják az érdeklődőket az építőanyag minőségéről. Nem fogja a vevőt utólag kellemetlen csalódás érni.

Építőanyag kereskedés telepünkön azért értékesítünk jó minőségű építőanyagokat, mert így nyugodtan nézhetünk vásárlóink szemébe. Biztosan tudjuk, hogy az általunk eladott építőanyag miatt, nem fogja őket csalódás érni 1-2 éven belül. A megbízható és jó minőségű építőanyagok között mindent megtalál, ami családi háza alapjának, fal- és tetőszerkezetének az elkészítéséhez vagy felújításához szükséges lehet.

  • A forgalmazott építőanyagok köre az alapozáshoz és falazáshoz szükséges építőanyagoktól kezdve a tetőtéri ablakokon, vakolatokon át a tetőcserepekig és az elemes kéményekig tart.
  • Természetesen nem hiányoznak a korszerű hőszigetelő anyagok közül a kőzetgyapot, polisztirol és üveggyapot termékek sem, és az átalakításokhoz hasznos gipszkarton lapok és profilok is megtalálhatók nálunk.
  • Az egyre népszerűbb kertépítéshez szükséges Semmelrock és Leier térkövek széles választékával is várjuk vásárlóinkat.

A sokféle hasonló célú építőanyag közül sokszor bizony nem könnyű választani. Ezért szaktanácsadással és ingyenes anyagköltség számítással várjuk az érdeklődőket. Természetesen telefonon is minden szükséges információt megadunk.

Dalos Tüzép - Pest megye, Piliscsaba
Telefon: 06 26 375-171